Supa de broccoli cu branza cheddar
PrinteazaSupa de broccoli cu branza cheddar din: supa, ulei, broccoli, ceapa, telina, faina, lapte, branza, nucsoara, sare, piper.
- 400 ml supă de pui
- 1 linguriţă ulei de măsline
- 450 g broccoli
- 1 ceapă
- 1 tijă de ţelină apio
- 2 linguri făină
- 400 ml lapte degresat
- 350 g brânză Cheddar
- 1/2 linguriţă praf de nucşoară
- piper alb măcinat
- sare
Mod de preparare:
Speli broccoli şi îl desfaci în bucheţele. Păstrezi 12 bucheţele întregi, iar restul le tai în cubuleţe.
Opăreşti broccoli în apă clocotită, timp de 3-4 minute, până când capătă o nuanţă intensă de verde. Scurgi bucheţelele de broccoli. Cureţi ceapa şi speli tulpina de ţelină.
Le tai mărunt şi le căleşti în ulei încins, până se înmoaie. Presari făina, amesteci energic şi stingi cu supa fierbinte, pe care o torni treptat, în timp ce omogenizezi. Torni apoi laptele şi laşi să fiarbă până când sosul alb se mai îngroaşă puţin.
Adaugi broccoli mărunţit, brânza, nucşoara, sare şi piper după gust. Fierbi supa la foc mic, fără să clocotească, până când se topeşte brânza. Ornezi porţiile cu bucheţele de broccoli.
Supa de broccoli cu branza cheddar
Pofta buna!