Supa de burta si carne de vita
PrinteazaSupa de burta si carne de vita din: burta de vita, carne de vita, morcovi, rosii, morcovi, praz, telina, pastarnac, unt, faina, magjiran, sare.
- un kg burtă de vită curăţată
- 500 g carne de vită
- 4 morcovi
- 3 roşii
- un fir praz
- o felie dintr-o rădăcină de ţelină
- 2 rădăcini păstârnac
- o lingură unt
- 2 linguri făină
- o lingură măghiran
- sare
Mod de preparare:
Carnea de vită se pune la fiert în apă rece si se lasă să fiarbă o oră.
Se ia spuma şi, după acest timp, se pun legumele curăţate, spălate şi tăiate. Se lasă 30 de minute la fiert. Se adaugă burta tăiată fidelută, roşiile, date pe râzătoare, se adaugă sare si se lasă la foc mic pentru 90 de minute.
Untul se amestecă cu făina, se desface cu zeamă din oală şi apoi se drege toată supa.
Se pune măghiran şi se stinge focul.
Pofta buna!