Supa de carnati cu curry si smantana
PrinteazaSupa de carnati cu curry si smantana din: ceapă, ulei, cârnaţi trandafiri, praf de curry, supă de carne, roşii pasate, bulion, sare, zahăr brun, ketchup cu aromă de curry, piper, cartofi, smântână.
- 1 ceapă tocată
- 1 lingură ulei
- 4 cârnaţi trandafiri tăiaţi rondele
- 1 lingură praf de curry
- 800 ml supă de carne
- 4 linguri roşii pasate
- 1 lingură bulion
- sare
- 2 linguri zahăr brun
- 100 g ketchup cu aromă de curry
- piper
- 4 mâini cartofi tăiaţi pentru prăjit
- 6 linguri smântână
Mod de preparare:
Se prăjeşte ceapa în ulei; când devine uşor roz, se adauga rondelele de cârnaţi şi se prăjesc puţin împreună; se presară apoi 1/2 din cantitatea de praf de curry.
Se adaugă supa, roşiile şi bulionul, apoi zahărul şi ketchupul; se piperează şi se amestecă. Se lasă să dea în clocot, apoi să fiarbă la foc mijlociu 8 min.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se coc cartofii, la cuptor. Se repartizează supa în boluri şi se pudrează cu restul de curry; se serveşte cu cartofi şi smântână.
Supa de carnati cu curry si smantana
Pofta buna!