Supa de carne de oaie cu taitei
PrinteazaSupa de carne de oaie cu taitei din: apa, carne de oaie, caise uscate, rosii, ceapa, ardei, menta, ulei, taitei, sare, piper.
- 5 l apă
- 1 kg carne de oaie
- 175 g caise uscate
- 6 roşii
- 5 cepe
- 4 ardei graşi
- 2 frunze mentă
- 4 linguri ulei de măsline
- 150 g tăiţei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Caisele uscate, fără sâmburi şi carnea întreagă, bine spălate, se pun în apă clocotită, piperată şi sărată, la foc mic.
Intr-o cratiţă cu ulei încins, se pun roşiile, fără pieliţe şi seminţe, ceapa curăţată, întreagă, ardeii, fără cotoare şi seminţe, tăiaţi înjumătăţi şi frunzele de mentă, tocate foarte mărunt. Când au fiert, se adaugă peste came şi se lasă să fiarbă împreună o oră.
Tăiţeii se fierb separat. Carnea se scoate, se taie bucăţi potrivite şi se pune din nou în oală, odată cu tăiţeii.
Se mai lasă un singur clocot.
Pofta buna!