Supa de carne de vita la minut
PrinteazaSupa de carne de vita la minut
- 300 g carne tocată de mânzat sau vacă
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ceapă potrivită
- 1 ţelină mică
- 2 căţei de usturoi
- câteva boabe de piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Subţiez tocătura cu 1,3 l apă rece, tai zarzavatul foarte subţire sau îl dai pe răzătoarea mare. Pui sare după gust. Aşezi la fiert pe foc potrivit toată compoziţia, amestecând cu o lingură de lemn.
Supa obţinută va fi tulbure şi trebuie s-o strecori prin tifon pus în două, udat şi stors înainte de folosire.
Supa o serveşti fierbinte, cu crutoane sau cu paste făinoase care au fost fierte separat o dată cu supa, strecurate şi spălate. Ornezi supa cu pătrunjel verde tocat marărunt, presărat deasupra.
Pofta buna!