Supa de cartofi cu bacon si branza cheddar
PrinteazaSupa de cartofi cu bacon si branza cheddar din: cartofi, ceapa, telina, morcov, pastarnac, branza cheddar, bacon, unt, sare, piper, cimbru.
- 500 g cartofi
- 1 ceapă mare
- 1 ţelină
- 1 morcov mic
- 1/2 păstârnac
- 100 g brânză cheddar
- 200 g bacon
- 1 cub de unt
- sare
- piper alb
- cimbru
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o în unt. Adaugă ţelina, păstârnacul şi morcovul date pe răzătoarea mare. Intr-o oală mai adâncă, aşază cartofii tăiaţi în sferturi, apoi legumele călite.
Pune sare, piper. Amestecă şi acoperă cu apă. Lasă la fiert o jumătate de oră.
Intre timp, taie baconul cubuleţe şi prăjeşte-le. Dă-le deoparte.
După ce s-au fiert legumele, adaugă brânza rasa. Lasă câteva minute să se liniştească. Introdu blenderul şi mixează până obţii o cremă de consistenţa smântânii. Serveşte-o caldă, cu bucăţi de bacon prăjit.
Supa de cartofi cu bacon si branza cheddar
Pofta buna!