Supa de cartofi cu chimen si maghiran

Printeaza

Supa de cartofi cu chimen si maghiran din: ciuperci uscate, apa rece, ulei, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, faina, supa de legume, cartofi, chimen, maghiran, sare, piper, usturoi.

Ingrediente: Supa_de_cartofi_cu_chimen_si_maghiran

  • 1 mână ciuperci uscate
  • 120 ml apă rece
  • 3 linguri ulei
  • l ceapă
  • 200 g rădăcinoase (morcovi, ţelină, pătrunjel)
  • 2 linguri faina
  • 1100ml supa de legume
  • 300 g cartofi roşii
  • chimen
  • 2 linguriţe maghiran
  • sare, piper
  • 1 căţel de usturoi

Mod de preparare:

Se înmoaie ciupercile în apă rece cel puţin 30 min. Se curăţă rădăcinoasele şi se taie cuburi. Se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata apoi se adauga cuburile de legume şi se prăjesc puţin împreună. Se adaugă făina şi se căleşte amestecând, apoi se stinge cu supă.
Se decojesc cartofii şi se curăţă; se taie cuburi şi se adaugă în vas, împreună cu ciupercile.
Se dă supa în clocot, apoi se reduce temperatura şi se adaugă chimenul şi maghiranul; se sărează, se piperează şi se fierbe 25-30 min. Se ia supa de pe foc şi se adaugă usturoiul pisat cu sare.

Supa de cartofi cu chimen si maghiran

Supa_de_cartofi_cu_chimen_si_maghiran

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.