Supa de cartofi cu costita afumata
PrinteazaSupa de cartofi cu costita afumata din: costita afumata, cartofi, morcovi, ceapa, pastarnac, usturoi, telina, smantana, sare, piper, ulei.
- 500 g costiţă afumată
- 6 cartofi
- 3 morcovi
- 1 ceapă
- 1 păstâmac
- 4 căţei usturoi
- 2 felii ţelină
- 4 linguri smântână
- sare
- piper
- 3-4 linguri ulei
Mod de preparare:
Tai costiţa cubuleţe şi o fierbi în apă 10 minute. Schimbi apa, speli costiţa, o pui din nou la fiert şi iei spuma dacă mai este nevoie. Laşi să fiarbă până se înmoaie puţin carnea.
Cureţi legumele, le toci şi le adaugi peste came, pui usturoiul feliat, uleiul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. După 15 minute adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe şi, după ce au fiert, pui smântână şi amesteci.
Supa de cartofi cu costita afumata
Pofta buna!