Supa de cartofi cu galuste de ficat
PrinteazaSupa de cartofi cu galuste de ficat din: cartofi, morcovi, ou, faina, ficatei, unt, sare, marar.
- 1 kg cartofi
- 1 morcov
- 1 ou
- 3 linguri cu făină
- 4-5 ficăţei de pasăre
- 1 lingură cu unt
- sare
- 1 buchet aromat
- mărar tocat
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i în două ape, tăiaţi-i felii şi fierbeţi-i în 1,5 l apă cu sare împreună cu morcovul pregătit la fel.
Faceţi un buchet aromat din: usturoi, pătrunjel verde, cimbru, busuioc, pe care le legaţi împreună cu aţă şi pe care-1lpuneţi în supă şi-l aruncaţi când legumele au fiert.
Fierbeţi ficăţeii 5 min, spălaţi-i şi treceţi-i prin maşina de tocat. Amestecaţi cu faină, sare, unt, 1 ou crud, verdeaţă tocată şi puţin piper măcinat.
Luaţi cu linguriţa din amestec, fierbeţi găluştele în apă fierbinte cu sare 15 min. Pasaţi cartofii şi morcovul, turnaţi piureul în supa în care au fiert, fierbeţi câteva min, răsturnaţi găluştele fierte, presăraţi cu mărar tocat.
Păstraţi o linguriţă de unt ca să daţi faţă supei. Serviţi caldă, cu crutoane.
Pofta buna!