Supa de cartofi cu galuste de ficat

Printeaza

Supa de cartofi cu galuste de ficat din: cartofi, morcovi, ou, faina, ficatei, unt, sare, marar.

Ingrediente:Supa de cartofi cu galuste de ficat

  • 1 kg cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 3 linguri cu făină
  • 4-5 ficăţei de pasăre
  • 1 lingură cu unt
  • sare
  • 1 buchet aromat
  • mărar tocat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, spălaţi-i în două ape, tăiaţi-i felii şi fierbeţi-i în 1,5 l apă cu sare împreună cu morcovul pregătit la fel.

Faceţi un buchet aromat din: usturoi, pătrunjel verde, cimbru, busuioc, pe care le legaţi împreună cu aţă şi pe care-1lpuneţi în supă şi-l aruncaţi când legumele au fiert.

Fierbeţi ficăţeii 5 min, spălaţi-i şi treceţi-i prin maşina de tocat. Amestecaţi cu faină, sare, unt, 1 ou crud, verdeaţă tocată şi puţin piper măcinat.

Luaţi cu linguriţa din amestec, fierbeţi găluştele în apă fierbinte cu sare 15 min. Pasaţi cartofii şi morcovul, turnaţi piureul în supa în care au fiert, fierbeţi câteva min, răsturnaţi găluştele fierte, presăraţi cu mărar tocat.

Păstraţi o linguriţă de unt ca să daţi faţă supei. Serviţi caldă, cu crutoane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.