Supa de cartofi cu lapte
PrinteazaSupa de cartofi cu lapte din: cartofi, lapte, unt, faina, sare.
Ingrediente:
- un kilogram cartofi
- 500 ml lapte
- 2 linguri unt
- o linguriţă făină
- sare
Mod de preparare Supa de cartofi cu lapte:
Cartofii, curăţaţi de coajă, se pun să fiarbă în apă rece şi sare.
Se potriveşte astfel cantitatea de apă, ca să nu rămână prea mult lichid după ce au fiert cartofii (o cantitate egală cu cea de lapte).
După ce au fiert, se dau prin sită. In oala în care se prepară supa, se pune untul la topit, se adaugă cartofii pasaţi, zeama în care au fiert şi laptele.
După ce s-a potrivit de sare, se mai dă în câteva clocote şi se serveşte fie cu pâine prăjită, fie cu bucăţele de brânză, deasupra.
Pofta buna!
Foarte buna supa de cartofi