Supa de cartofi cu patrunjel verde
PrinteazaSupa de cartofi cu patrunjel verde din: cartofi, morcovi, patrunjel radacina, telina, pastarnac, ceapa, bulion, oua, ulei, patrunjel verde, sare.
- 7- 8 cartofi de mărime medie
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 păstârnac
- eventual 1 felină, 2 cepe, 2-3 roşii coapte sau 2-3 linguri bulion
- 2 ouă
- 4 linguri ulei
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Morcovii, pătrunjelul, păstârnacul (eventual ţelina) se curăţă, se spală bine şi se toacă mărunt sau se dau printr-o râzătoare mare. Impreună cu ceapa tocată, se pun la fiert într-o oală cu 2-3 I apă rece.
Când zarzavatul este aproape fiert, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi se sărează. Supa se tine în continuare la foc domol până ce cartofii sunt aproape gata. Atunci se adaugă uleiul şi roşiile curăţate de coajă şi tocate mărunt (sau bulionul).
După încă două-trei clocote, în supă se toarnă cele două ouă bătute. Se mai lasă puţin pe foc, după care supa poate fi servită caldă şi cu pătrunjel verde presărat în farfuria (bolul) în care este oferită la masă.
Pofta buna!