Supa de cartofi cu smantana

Printeaza

Supa de cartofi cu smantana

Supa de cartofi cu smantana

Ingrediente:

  • 400 g cartofi noi
  • o ceapa
  • 2-3 morcovi
  • 1 pâstârnac
  • o lingura unt
  • 100 g smântână
  • sare
  • piper
  • o legătură mărar
  • 1 -2 linguri oţet

 

Mod de preparare:

Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ceapa şi păstârnacul se taie în sferturi şi se pun la fiert în 1,2-1,5 l de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă 15-20 minute.

Se adaugă cartofii cură­ţaţi şi spălaţi. Se acoperă şi se fierbe în continuare, aproximativ jumătate de oră, până se înmoaie bine toţi cartofii.

3Jumătate din cantitatea de cartofi se trece printr-o sită deasă sau se mixează. Se subţiază cu supa în care au fiert legumele şi se pune din nou pe foc. Se condimentează după gust cu sare şi câteva fire de piper, amestecând continuu să nu se prindă de vas.

Se adaugă untul, cealaltă parte de cartofi şi se mai lasă pe foc doar câteva clocote. Se drege cu smântână şi se aromează cu mărar. Cine dioreşte mai poate adăuga şi puţin oţet.

Supa de cartofi cu smantana

Supa de cartofi cu smantana1.jpg Supa de cartofi cu smantana2.jpg Supa de cartofi cu smantana3.jpg Supa de cartofi cu smantana4.jpg Supa de cartofi cu smantana.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.