Supa de cartofi noi cu praz
PrinteazaSupa de cartofi noi cu praz din: cartofi, ceapa, praz, telina, morcov, ardei, dovlecel, suc de rosii, sare, piper.
- 1 kg cartofi
- 1 ceapă
- 1 fir de praz
- 1 ţelină
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 300-400 ml suc de roşii
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie cartofii, morcovul şi ţelina cubuleţe şi pune-le la fiert în apă cu sare. Adaugă ceapa tăiată mărunt şi lasă să fiarbă la foc mic. După ce a dat în câteva clocote, adaugă ardeiul şi dovlecelul tăiat cubuleţe.
Separat, taie prazul rondele şi căleşte-l uşor în ulei. Când legumele sunt aproape fierte, adaugă prazul călit şi sucul de roşii. Potriveşte gustul de sare şi piper şi lasă să mai dea în câteva clocote.
Aromatizează cu verdeaţa tocată fin.
Pofta buna!