Supa de castane cu chilli
PrinteazaSupa de castane cu chilli din: castane, ardei, busuioc, ulei, otet, sare, piper, ceapa, usturoi, cartofi, pulpa de dovleac, vin, nucsoara, chilli.
- 200 g castane
- 1 ardei iute mic
- 1 legătură busuioc
- 1 lingură ulei de seminţe de dovleac
- 1 lingură oţet balsamic
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 150 g cartofi
- 700 g pulpă de dovleac
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui
- 750 ml supă de legume
- 100 ml vin alb
- nucşoară
- praf de chilli
Mod de preparare:
Se crestează castanele şi se fierb 20 min. Se scurg, se decojesc şi se taie mărunt. Se pun la marinat 30 min. Intr-un amestec de oţet balsamic, sare, piper, ulei de dovleac, ardei iute şi busuioc tocate.
Se încinge uleiul de floarea-soarelui şi se călesc ceapa şi usturoiul tocate. Se adaugă cartofii decojiţi şi tăiaţi cuburi şi pulpa de dovleac tăiată cuburi.
Se călesc, apoi se toarnă supă şi vin, se acoperă vasul şi se fierbe 40 min. Se pasează legumele şi se încălzeşte amestecul.
Se condimentează şi se ornează porţiile cu castane marinate.
Supa de castane cu chilli
Pofta buna!