Supa de castane
PrinteazaSupa de castane din: bacon, ulei de masline, ceapa, usturoi, pastarnac, lapte, apa, cimbru, castane.
- 4 felii de bacon
- ulei de măsline
- 1 ceapă tocată
- 1 căţel de usturoi zdrobit
- 6 pastarnaci
- 400 ml de lapte
- 600 ml de apă
- 4 crenguţe de cimbru
- 200 g de castane
Mod de preparare:
Prăjeşte 4 felii de bacon afumat, tocate, în puţin ulei de măsline, până când devin crocante. Transferă jumătate din bacon pe o farfurie şi lasă-l deoparte.
Adaugă 1 ceapă tocată şi 1 căţel de usturoi zdrobit în tigaie, amestecând până când devin moi, apoi adaugă 6 păstârnaci curăţaţi şi tocaţi. Căleşte-i 5 minute, apoi adaugă 1 cub pentru supă de pui, fărâmiţat.
Toarnă 400 ml de lapte, 600 ml de apă, presară frunzele de la 4 crenguţe de cimbru şi 200 g de castane deja gătite, tocate. Acoperă şi lasă supa să fiarbă la foc mic 30 de minute, până când păstârnacul este fraged.
Pasează totul cu un blender vertical, apoi asezonează după gust. Serveşte-o în boluri, cu bacon deasupra.
Pofta buna!