Supa de castraveti rece
PrinteazaSupa de castraveti rece
Ingrediente:
- 150 g castraveţi
- 1 ceapă verde
- 2 crenguţe de mărar
- 1 căţel de usturoi
- 100 ml supă
- 100 ml smântână
- sare, piper
- boia de ardei iute
- 1 felie toast
- 1 linguriţă margarina
Mod de preparare:
Spălaţi castravetele, tăiaţi-l pe lung şi îndepărtaţi-i seminţele cu ajutorul unei linguriţe. Tăiaţi din 3/4 din miezul castravetelui bucăţi mai mari şi restul mărunt. Tăiaţi ceapa verde inele fine. Tocaţi mărarul. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt.
Daţi supa în clocot. Adăugaţi bucăţile de castraveţi tăiate mai mare, inelele de ceapă şi mărarul şi fierbeţi totul circa 5 minute. Adăugaţi smântână. Pasaţi supa şi lăsaţi-o să se răcească.
Condimentaţi-o cu sare, piper, ardei iute şi jumătate din usturoi. Lăsaţi supa la rece circa 1 oră. Tăiaţi pâinea cubuleţe. Incingeţi margarina într-o tigaie, căliţi usturoiul rămas şi săraţi-l.
Prăjiţi cubuleţele de pâine. Serviţi supa împreună cu crutoanele şi castraveţii tăiaţi mărunt. Această supă este ideală ca aperitiv la grătar -poate fi preparată cu o seară înainte.
Supa de castraveti rece
Pofta buna!