Supa de castraveti si struguri verzi
PrinteazaSupa de castraveti si struguri verzi din: struguri, castraveti, ulei de masline, otet, iaurt, usturoi, migdale, paine, apa, ceapa, sare, piper.
- 500 g struguri verzi
- 2 castraveţi
- 100 ml ulei de măsline
- 2 linguri oţet
- 1 lingură iaurt
- 1 căţel de usturoi
- 80 g migdale
- 4 felii de pâine albă
- 250 ml apă
- 1 ceapă mică
- piper
- sare
Mod de preparare:
Inmoi în apă rece feliile de pâine, apoi le scurgi bine şi le pui intr-un bol. Adaugi strugurii fără seminţe, usturoiul curăţat şi zdrobit, migdalele râşnite, oţetul, castraveţii curăţaţi de coajă sau nu, după preferinţă şi tăiaţi cubuleţe.
Pasezi totul în blen der, după care diluezi cu apa. Sărezi supa şi o condimentezi cu piper măcinat.
Păstrezi vasul în frigider pentru 2 ore. Chiar înainte de servire, tai ceapa şi o desfaci în foi. Serveşti supa împreună cu ceapa.
Pofta buna!