Supa de ceapa cu branza rasa
PrinteazaSupa de ceapa cu branza rasa din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ulei, faina, paine, branza rasa sau cascaval.
- 1-2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1/2 telină
- 250 g ceapă
- 4-5 linguri ulei
- 1 lingură făină
- 6-8 feliufe de pâine
- 2 linguri brânză rasă sau caşcaval
Mod de preparare:
Zarzavatul (morcovii, pătrunjelul şi ţelina) se curăţă şi se spală, apoi se taie în jumătăţi şi se pune la fiert în 3 I apă. Când zarzavatul este fiert, se strecoară supa.
Separat, într-o tigaie cu 2 linguri de ulei, se pune la prăjit ceapa tocată. Când aceasta se înmoaie, se adaugă făina şi se amestecă pentru a nu se face cocoloaşe. Când şi făina începe să se îngălbenească, se stinge rântaşul cu supă (adăugată puţin câte putin).
Se obţine astfel un sos alb (rântaş) cu multă ceapă, care se toarnă apoi în supa de zarzavat strecurată. Se mai fierbe totul cam 15-20 de minute la foc domol.
Separat se prăjesc pe ambele feţe până devin aurii 6-8 feliuţe de pâine albă. în farfuria în care se serveşte supa, peste supă se pun 1-2 feliuţe de pâine prăjită şi se presară după gust brânză rasă sau caşcaval.
In loc de pâine pot fi folosite crutoane.
Pofta buna!