Supa de ceapa cu cimbru si cascaval
PrinteazaSupa de ceapa cu cimbru si cascaval din: supa de pui, ceapa, vin alb, faina, cascaval, paine, sare, piper, cimbru, ulei.
- 1,5 l supa de pui sau vita
- 5 cepe mari
- 100 ml vin alb sec
- 1 lingura faina
- 200 g cascaval
- 4 felii paine
- sare
- piper
- cimbru
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai felii subţiri şi o pui la călit într-o oală adâncă încinsă cu ulei. 0 laşi pe foc până se înmoaie, amestecând continuu. Adaugi sarea, piperul, cimbrul şi le caramelizezi, la foc tare.
Adaugi vinul, laşi câteva clocote fără să amesteci, presari făina şi amesteci pentru a nu se forma cocoloaşe. Torni supa şi laşi să fiarbă la foc mic aproximativ o oră şi jumătate, până scade zeama şi supa arată mai mult ca o tocană.
Când supa e gata, o torni în vase termorezistente. Pui peste fiecare porţie câte o felie de pâine şi caşcavalul dat prin râzătoare. Dai bolurile la cuptorul preîncălzit şi ţii până se rumeneşte caşcavalul.
Supa de ceapa cu cimbru si cascaval
Pofta buna!