Supa de ceapa cu lapte

Printeaza

Supa de ceapa cu lapte din: ceapa, lapte, unt, oua, sare, piper.

Ingrediente:Supa de ceapa cu lapte

  • 10 cepe albe mici
  • 100 g unt
  • 1,5 l lapte
  • 3 ouă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cepele de frunze, tăiaţi-le în două, ţineţi-le în apă rece 5 minute, scoateţi şi tăiaţi-le peştişori, după care căliţi-le în unt folosind o oală smălţuită.

Când ceapa devine gălbuie, stingeţi cu lapte nefiert, lăsaţi să scadă, adăugaţi 1/2 din lapte şi lăsaţi să fiarbă 20 min.

Scoateţi ceapa, treceţi-o prin sită, amestecaţi piureul de ceapă cu sare, piper măcinat şi gălbenuşurile de ou. Amestecaţi totul într-un castron, omogenizaţi, împărţiţi în farfurii.

Clocotiţi laptele păstrat, amestecaţi peste laptele fiert cu ceapa, turnaţi în farfurii, serviţi fierbinte, cu crutoane de pâine rumenite în cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.