Supa de ceapa cu lapte
PrinteazaSupa de ceapa cu lapte din: ceapa, lapte, unt, oua, sare, piper.
- 10 cepe albe mici
- 100 g unt
- 1,5 l lapte
- 3 ouă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi cepele de frunze, tăiaţi-le în două, ţineţi-le în apă rece 5 minute, scoateţi şi tăiaţi-le peştişori, după care căliţi-le în unt folosind o oală smălţuită.
Când ceapa devine gălbuie, stingeţi cu lapte nefiert, lăsaţi să scadă, adăugaţi 1/2 din lapte şi lăsaţi să fiarbă 20 min.
Scoateţi ceapa, treceţi-o prin sită, amestecaţi piureul de ceapă cu sare, piper măcinat şi gălbenuşurile de ou. Amestecaţi totul într-un castron, omogenizaţi, împărţiţi în farfurii.
Clocotiţi laptele păstrat, amestecaţi peste laptele fiert cu ceapa, turnaţi în farfurii, serviţi fierbinte, cu crutoane de pâine rumenite în cuptor.
Pofta buna!