Supa de ceapa cu tofu

Printeaza

Supa de ceapa cu tofu din: ceapa, ulei, faina, ceapa verde, vin, tofu, sare, piper.

Ingrediente:Supa de ceapa cu tofu

  • 4 cepe mijlocii
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de făină
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 100 ml vin alb
  • 100 g tofu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se căleşte ceapa tăiată mărunt în ulei, 2-3 minute, apoi se presară făina şi se amestecă bine ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se toarnă apoi peste ceapa călită 1,5 litri apă, se condimentează şi se fierbe la foc mic, acoperit, timp de 55 de minute. După ce a fiert, se amestecă bine cu mixerul, se adaugă vin alb şi o legătură de ceapă verde tăiată rondele sau praz şi se mai fierbe 5 minute.

Se toarnă supa într-un castron termorezistent şi se introduce în cuptorul încins. Intre timp, se taie tofu sub formă de cuburi şi se prăjesc în uleiul rămas.

Supa se serveşte cu tofu pus deasupra şi câteva rondele de ceapă prăjite şi ver­deaţă tocată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.