Supa de ceapa verde
PrinteazaSupa de ceapa verde din: ceapa, usturoi, unt, cartofi, smantana, lapte, patrunjel, sare, piper.
- 2 legături ceapă verde
- 1 căţel de usturoi
- 30 g unt
- 3 cartofi
- 400 ml lapte
- 100 ml smântână
- 200 ml supă de pui
- pătrunjel
- sare
- piper
- ulei
- caşcaval ras (pentru servire)
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa, pune-o la călit împreună cu usturoiul. Când s-au înmuiat, adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, apoi toarnă supa şi lasă la fiert 20 de minute.
Ia de pe foc, toarnă laptele şi introdu blenderul de mână. Mixează până ce compoziţia devine cremoasă. Pune pe foc încă 5 minute.
Trage de pe foc, adaugă smântână şi untul, potriveşte de sare şi piper. Ornează cu pătrunjel şi caşcaval ras. Serveşte cu pâine prăjită.
Pofta buna!