Supa de ceapa verde

Printeaza

Supa de ceapa verde din: ceapa, usturoi, unt, cartofi, smantana, lapte, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Supa de ceapa verde

  • 2 legături ceapă verde
  • 1 căţel de usturoi
  • 30 g unt
  • 3 cartofi
  • 400 ml lapte
  • 100 ml smântână
  • 200 ml supă de pui
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei
  • caşcaval ras (pentru servire)

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa, pune-o la călit împreună cu usturoiul. Când s-au înmuiat, adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, apoi toarnă supa şi lasă la fiert 20 de minute.

Ia de pe foc, toarnă laptele şi introdu blenderul de mână. Mixează până ce compoziţia devine cremoasă. Pune pe foc încă 5 minute.

Trage de pe foc, adaugă smântână şi untul, potriveşte de sare şi piper. Ornează cu pătrunjel şi caşcaval ras. Serveşte cu pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.