Supă de ceapa
PrinteazaSupă de ceapa
- 1,5 1 supă de came
- 1 kg ceapă
- 125 g unt
- 1 linguriţă făină
- sare
- piper după gust
- 200—250 g caşcaval sau parmezan
- 8—10 felii de pîine prăjită
Mod de preparare:
Curăţăm ceapa, o spălăm şi o tăiem în felii subţiri. O punem la foc într-o cratiţă împreună cu o bucăţică de unt. Prăjim ceapa uşor, adăugăm făina şi cînd se îngălbeneşte, turnăm apă clocotită sau supă de carne.
Potrivim sarea şi piperul şi lăsăm să fiarbă pînă ce zeama scade la un litru. Intr-o oală mică, frumoasă, care poate fi dusă la masă, punem două feliuţe de pîine prăjită, presărate cu caşcaval, turnăm 1/2 polonic din supa de ceapă, punem din nou două felii de pîine prăjită presărate cu o lingură de caşcaval ras, supă, continuînd astfel pînă ce se termină.
Deasupra presărăm o ‘ingură de caşcaval. Dăm oala la cuptor 5—10 minute. Cînd servim la masă, învelim oala într-un şervet alb.
Poftă bună!
N-am mai incercat supa de ceapa.