Supa de chimen cu morcov

Printeaza

Supa de chimen cu morcov din: morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, chimen, ulei, faina, sare.

Ingrediente:Supa de chimen cu morcov

  • 1-2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1/2 telină
  • 1-2 linguri chimen (seminţe)
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Zarzavatul (morcovii, pătrunjelul, păstârnacul şi ţelina) se curăţă şi se taie mărunt. Intr-o oală cu 3 I apă se pune la fiert zarzavatul şi chimenul.

Separat, se pregăteşte un rântaş. într-o tigaie cu puţin ulei se adaugă (presărând) făina şi se amestecă încontinuu. Când făina începe să-şi schimbe culoare,a, se stinge cu câteva linguri din supă, apoi sosul se toarnă în oala de supă şi se mai lasă la fiert domol, 4-5 minute.

In final se potriveşte de sare. Se serveşte cu crutoane.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.