Supa de chimen cu morcov
PrinteazaSupa de chimen cu morcov din: morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, chimen, ulei, faina, sare.
- 1-2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1/2 telină
- 1-2 linguri chimen (seminţe)
- 1 lingură ulei
- 1 lingură făină
- sare
Mod de preparare:
Zarzavatul (morcovii, pătrunjelul, păstârnacul şi ţelina) se curăţă şi se taie mărunt. Intr-o oală cu 3 I apă se pune la fiert zarzavatul şi chimenul.
Separat, se pregăteşte un rântaş. într-o tigaie cu puţin ulei se adaugă (presărând) făina şi se amestecă încontinuu. Când făina începe să-şi schimbe culoare,a, se stinge cu câteva linguri din supă, apoi sosul se toarnă în oala de supă şi se mai lasă la fiert domol, 4-5 minute.
In final se potriveşte de sare. Se serveşte cu crutoane.
Pofta buna!