Supă de cireşe cu scorţişoară si melasă de lămaie
PrinteazaSupă de cireşe cu scorţişoară si melasă de lămaie
- 600 g cireşe
- 300 g zahăr
- 1 1 vin alb sec
- 80 ml suc de lămâie
- 600 g frişca
- 50 ml lichior de cireşe
- zahăr
- scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
Speli cireşele, le usuci, le tai în două şi scoţi sâmburii. Le pui într-o oală, adaugi zahărul şi vinul alb şi laşi să fiarbă la foc mic până la mediu circa 6-7 minute.
La sfârşit, faci un piure şi laşi să se răcească. Amesteci zeama de lămâie, frişca şi lichiorul de cireşe şi dregi supa cu zahăr şi puţină scorţişoară. Serveşti cald sau rece.
Pofta buna!