Supa de ciuperci cu galuste de paine
PrinteazaO reteta gustoasa de supa de ciuperci cu galuste de paine, ceapa rosie, unt, faina, frisca, zeama de lamaie, patrunjel, chifle, lapte si ou.
- 1/2 kg ciuperci
- 1 ceapă roşie
- 2 linguri unt
- 1 lingură făină
- 200 ml frişcă
- 1 lingură zeamă lămâie
- 1/2 legătură pătrunjel
Ingrediente găluşte:
- 2 chifle
- 100 ml lapte
- 1 ceapă roşie
- 1/2 legătură frunze pătrunjel
- l ou
- 5 linguri unt
Mod de preparare:
Căleşti în unt ciupercile feliate şi ceapa julien. Presari făină, amesteci şi laşi cam 5 minute. Adaugi frişcă şi condimentezi. Pentru găluşte înmoi chiflele în lapte călduţ. Pui ceapa şi frunzele de pătrunjel tocate, oul, untul.
Formezi cu mâna udă pentru găluşte şi le fierbi în apă cam 10-15 minute. Dacă se desfac, le poţi adăuga 1 linguriţă gris.
Pofta buna!