Supa de ciuperci cu mustar
PrinteazaSupa de ciuperci cu mustar din: ciuperci, ceapa, ulei, smantana, mustar, amidon, sare, piper.
- 450 g ciuperci albe
- o lingură ulei
- 2 cepe
- 750 ml supă de pui
- 125 ml smântână
- 2 linguriţe muştar iute
- 1/2 linguriţă amidon
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
In oala de fiert se pune ceapa tăiată felii la călit, apoi se presară cu sare. După ce s-a înmuiat ceapa, se pun ciupercile tăiate, se lasă 5 minute, după care se toarnă supa.
Se lasă la fiert 30 de minute. Se trage de pe foc şi se lasă apoi 15 minute să se răcorească. Se mixează şi se pune din nou pe foc.
Se amestecă amidonul cu puţină smântână şi apoi cu toată smântână şi muştarul, se pune în supă amestecând bine şi se lasă pe foc să se îngroaşe. Se potriveşte de sare şi piper şi se serveşte cu pătrunjel.
Pofta buna!