Supa de ciuperci cu telina
PrinteazaSupa de ciuperci cu telina din: ciuperci, ceapa, ulei, faina, pastarnac, telina, sare, piper.
- 500 g ciuperci proaspete
- 1 ceapă
- 100 ml ulei
- 3 linguri cu făină
- 1 păstârnac
- 1 ţelină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală ciupercile şi pune-le la călit cu puţin ulei şi sare.
Scoate-le când a scăzut apa şi adaugă în grăsimea rămasă ceafa tocată. Păstrează câteva ciuperci mai frumoase şi restul pune-le la fiert într-un litru şi jumătate de apă împreună cu ceapa călită, restul de ulei, păstârnacul şi ţelina tăiate.
Fierbe-le jumătate de oră la foc iute. Când s-au răcorit un pic, dă-le prin sită sau mixează-le într-un blender.
Separat, într-o crăticioară, pune făina, fără grăsime, până capătă culoarea aurie, la de pe foc şi, când s-a răcit, adaugă un pic de apă rece, amestecând pentru a nu face cocoloaşe.
Pune pe foc 5 minute, după care adaugă supa de ciuperci pasată şi ciupercile păstrate separat. Potriveşte de sare şi piper.
Serveşte cu pătrunjel verde.
Pofta buna!