Supa de ciuperci cu telina

Printeaza

Supa de ciuperci cu telina din: ciuperci, ceapa, ulei, faina, pastarnac, telina, sare, piper.

Ingrediente:Supa de ciuperci cu telina

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapă
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri cu făină
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală ciupercile şi pune-le la călit cu puţin ulei şi sare.

Scoate-le când a scăzut apa şi adaugă în grăsimea rămasă ceafa tocată. Păstrează câteva ciuperci mai frumoase şi restul pune-le la fiert într-un litru şi jumătate de apă împreună cu ceapa călită, restul de ulei, păstârnacul şi ţelina tăiate.

Fierbe-le jumătate de oră la foc iute. Când s-au răcorit un pic, dă-le prin sită sau mixează-le într-un blender.

Separat, într-o crăticioară, pune făina, fără grăsime, până capătă culoarea aurie, la de pe foc şi, când s-a răcit, adaugă un pic de apă rece, amestecând pentru a nu face cocoloaşe.

Pune pe foc 5 minute, după care adaugă supa de ciuperci pasată şi ciupercile păstrate separat. Potriveşte de sare şi piper.

Serveşte cu pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.