Supa de ciuperci cu verdeata
PrinteazaSupa de ciuperci cu verdeata din: ciuperci, zahar, sare, faina, piper, verdeata.
- 1/3 kg ciuperci
- 1 lingură cu zahăr
- 1 linguriţă cu sare
- 2 linguri cu făină
- piper măcinat
- verdeaţă tocată
Mod de preparare:
Spălaţi ciupercile, trecând cu mâna peste lamele ca să înlăturaţi nisipul, separaţi codiţele, înlăturaţi partea care a stat în pământ.
Tăiaţi ciupercile (şi codiţele) felii subţiri, aşezaţi-le în farfurie adâncă presărate cu: faină, zahăr şi sare. încălziţi 1,5 1 de apă în oală smălţuită, daţi drumul ciupercilor în oală, acoperiţi şi fierbeţi la foc mic 1/2 oră.
Când ciupercile se pot consuma, stingeţi focul, adăugaţi verdeaţa tocată fin şi lăsaţi vasul acoperit până când serviţi cu crutoane.
Pofta buna!