Supa de ciuperci (Pitarca)
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de supa de ciuperci din: ciuperci, ceapa, ala, galbenusuri, smantana dulce, sare, piper, nucsor tamaios si patrunjel
- 500 gr ciuperci tăiate în patru
- 1 ceapă mare
- 1/2 l apă
- 2 gălbenuşuri
- 1/8 smântână dulce
- sare
- piper
- nucşor tămâios
- o legătură de pătrunjel tăiată mărunt
Mod de preparare:
Vasul îl încălzim la temperatură medie. Ceapa o prăjim până devine aurie, adăugăm ciupercile şi turnăm apa peste ele. Acoperim cu capacul şi fierbem înfundat la cel mai mic foc, timp de 10-15 min..
Dăm castronul jos de pe foc, amestecăm laptele, gălbenuşul şi smântână, le turnăm în supă. Presărăm deasupra pătrunjel tocat mărunt.
Poftă bună!