Supa de ciuperci (Pitarca)

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de supa de ciuperci din: ciuperci, ceapa, ala, galbenusuri, smantana dulce, sare, piper, nucsor tamaios si patrunjel

Ingrediente:Supa de ciuperci (Pitarca)

  • 500 gr ciuperci tăiate în patru
  • 1  ceapă mare
  • 1/2 l apă
  • 2   gălbenuşuri
  • 1/8 smântână dulce
  • sare
  • piper
  • nucşor tămâios
  • o legătură de pătrunjel tăiată mărunt

 

Mod de preparare:

Vasul îl încălzim la temperatu­ră medie. Ceapa o prăjim până de­vine aurie, adăugăm ciupercile şi turnăm apa peste ele. Acoperim cu capacul şi fierbem înfundat la cel mai mic foc, timp de 10-15 min..

Dăm castronul jos de pe foc, ame­stecăm laptele, gălbenuşul şi smân­tână, le turnăm în supă. Presărăm deasupra pătrunjel tocat mărunt.

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.