Supă de ciuperci shitake cu tăieţei şi legume
PrinteazaO reteta delicioasa de Supă de ciuperci shitake cu tăieţei şi legume din: taitei de orez, ciuperci shitake, morcovi, telina, ceapa alba, miso de orez, ceapa verde, ulei de susan si apa. Miso este un aliment japonez tradiţional, care se prezintă sub forma unei paste fermentate, cu un gust foarte sărat, având un conţinut ridicat de proteine. Culoarea sa poate varia de la bej sau galben-pal până la brun-închis, iar textura este asemănătoare cu a untului de arahide.
- 200 g tăieţei de orez
- 2 ciuperci shitake uscate
- 2 morcovi
- 1 ţelină (rădăcină)
- 1 ceapă albă
- 1 lingură rasă de miso de orez
- 4-5 fire de ceapă verde
- 2 linguri ulei de susan (sau de floarea-soarelui)
- 1 l apă
Mod de preparare:
Pune ciupercile într-un castronel cu apă şi lasă-le la înmuiat 10 minute. Curăţă morcovii şi ceapa. Taie morcovii cubuleţe şi ceapa rondele subţiri. Căleşte ceapa într-o cratiţă cu puţin ulei încins şi, când s-a înmuiat, adaugă morcovii şi ţelina tăiată felii.
Acoperă cu un litru de apă clocotită, apoi adaugă ciupercile stoarse şi tăiate lamele subţiri. Fierbe legumele 25 de minute, adaugă pasta de miso puţin diluată şi fierbe totul încă 2 minute.
Imparte tăieţeii în 4 castroane, toarnă peste ei supa fierbinte şi presară ceapa verde tocată. Acoperă castroanele cu câte o farfurie, lasă supa să se odihnească 7 minute, apoi serveşte-o imediat. Tăieţeii trebuie să fie al dente.
Supă de ciuperci shitake cu tăieţei şi legume
Pofta buna!