Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui
PrinteazaSupă de ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de legume, lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui.
- 1 praz
- 250 g ciuperci
- 1 lingura ulei
- 400 ml supa de legume
- 100 g lapte de soia
- 1 lingura migdale macinate
- sare
- piper
- asmatui
Mod de preparare:
Prazul se curăţă, se spală, iar partea albă şi cea verde se taie fâşii. Ciupercile se curăţă şi se taie bucăţi. Se încinge uleiul, se căleşte puţin prazul la foc mic, se toarnă supa de legume şi se lasă la fiert. Se păstrează câteva ciupercu-ţe, iar restul se pun în oală şi se lasă 10 minute să fiarbă la foc mic.
Se scot, se mixează sub formă de piure, se pun la loc, apoi se adaugă laptele de soia şi migdalele, se lasă să mai dea un clocot si se asezo-nează cu sare şii piper. Supa se pune în castroane şi se decorează cu frunze de asmăţui şi cu ciupercile întregi păstrate.
Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui
Pofta buna!