Supa de conopida cu boia
PrinteazaSupa de conopida
- 1 conopida mai mare
- 2 cepe
- 1 ardei gras rosu
- 2 morcovi
- 1 cartof
- 1 lingurita boia
- 50 ml ulei
- 1 lingura faina
- 1 leg. marar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se desface conopida în buchetele si se pune în apa sarata timp de 10 minute, apoi se pune la fiert. Între timp, se caleste ceapa în ulei pâna când începe sa se îngalbeneasca.
Se adauga ardeii taiati în suvite sau cubulete, morcovii taiati în rondele sau rasi si cartoful, taiat în cubulete. Se calesc legumele timp de 10 minute si apoi se adauga faina si boiaua. Se amesteca bine si se toarna în vas putina zeama din oala în care fierbe conopida.
Se amesteca bine ca sa nu se formeze cocoloase si se lasa la fiert 10 minute. În acest timp se amesteca mereu în vas.
Se potriveste de sare si piper si se toarna în oala cu conopida. Se lasa sa mai fiarba 15 minute si apoi se ia oala de pe foc si se adauga verdeata taiata marunt. Se poate servi si cu smântâna.
Pofta buna!