Supa de conopida cu cimbru
PrinteazaSupa de conopida cu cimbru din: unt, ceapa, conopida, mere, supa de legume, lapte, smantana, ulei de masline, cimbru.
- 50 g unt
- 4 cepe, feliate subtire
- 1,5 kg conopida (circa 2 conopide), rupta in buchetele foarte mici
- 8 mere, 6 curatate de cotor si de coaja, apoi tocate, iar 2 necuratate si taiate in bastonase
- 2 cuburi pentru supa de legume, faramitate
- 1,5 l lapte
- 8 linguri de smantana pentru gatit
- ulei de masline, pentru stropit
- cateva fire de cimbru, frunzele desprinse de pe tulpini
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o cratita, pune in ea ceapa si caleste-o la foc mic pana se inmoaie. Adauga conopida si merele tocate si caleste totul inca 5 minute.
Adauga cuburile de supa si laptele, da supa in clocot, apoi las-o sa fiarba la foc mic 5 minute sau pana cand conopida si merele devin fragede.
Cu ajutorul unui blender vertical, paseaza ingredientele pentru a obtine o supa crema. Imparte supa in boluri si incorporeaza cate 1 lingura de smantana in fiecare, alaturi de cateva picaturi de ulei. Presara deasupra bastonasele de mere si frunzele de cimbru.
Supa de conopida cu cimbru
Pofta buna!