Supa de conopida cu mazare
PrinteazaSupa de conopida cu mazare din: conopida, morcovi, ceapa verde, usturoi, ulei, telina, mazare, apa, sare, piper.
- 1 conopidă
- 2 morcovi
- 1 legătură ceapă verde
- 3 căţei usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 telină
- 150 g mazăre
- 1.5l apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfaci conopida bucheţele şi tai morcovii şi ţelina. încingi uleiul într-o oală şi căleşti ceapa verde tocată, . păstrând câteva frunze pentru ornat. Adaugi şi usturoiul tăiat felii subţiri.
Căleşti în ulei încins 1 minut, şi apoi pui -morcovii şi ţelina. Torni 1 litru de apă şi laşi să fiarbă la foc potrivit, 15 minute, apoi adaugi conopida, mazărea şi potriveşti de sare şi piper.
Torni şi restul de apă şi laşi să fiarbă 20-25 de minute. Serveşti supa caldă cu frunze de ceapă tocate.
Pofta buna!