Supa de conopida cu oase de vitel
PrinteazaSupa de conopida cu oase de vitel din: conopidă, unt, făină, pătrunjel verde, oase de viţel, sare.
Ingrediente:
- 600 g conopidă curăţată de frunze
- 40 g unt
- 30 g făină
- pătrunjel verde
- 300 g oase de viţel
- sare
Mod de preparare:
Supa de conopida cu oase de vitel: Conopida se taie mărunt şi se căleste cu sare, în untură. Se stinge cu 1 l apă şi se fierb împreună cu oasele de viţei.
Se pregăteşte un rântaş cu unt şi pătrunjel verde tăiat mărunt, se toarnă în supă şi se fierbe. Inainte de a servi supa, se adaugă gălbenuşurile frecate cu frişcă.
Este mai gustoasă şi mai aspectuoasă dacă se presară deasupra pătrunjel verde tăiat mărunt şi un gălbenuş de ou fiert, trecut prin sită.
Pofta buna!