Supa de conopida si broccoli cu branza
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de conopida si broccoli cu branza din: broccoli, conopida, esalota, bulion de legume, lapte degresat, paste, branza cedar, chives, sare, piper negru si nucsoara.
- 250 g broccoli, rupt în bucheţele
- 250 g conopidă, ruptă în bucheţele
- 1 eşalotă sau 50 g ceapă tocată
- 600 ml bulion de legume
- 300 ml lapte degresat
- 40 g paste pentru supă, cu formă mică
- 75 g brânză cedar, maturată, rasă
- 1 lingură chives, tocate
- sare şi piper negru
ornare:
- un praf de nucşoară măcinată
Mod de preparare:
Se pun broccoli, conopida, eşalota sau ceapa şi bulionul într-o oală mare la fiert. După ce-a dat în clocot, se acoperă, se micşorează flacăra şi se lasă să fiarbă încet până când legumele devin moi.
Se pasează toate într-un blender sau cu un mixr se pune supa pasată din nou în oală şi se adaug laptele şi pastele. Se lasă să fiarbă foarte încet, acoperită, încă 10 minute sau până s-au fiert pastele.
Se adaugă brânza şi chives, păstrând un pic pentru ornat şi se fierbe câteva minute, amestecând ocazional, până când brânza s-a topit, iar supa a căpătat consistenţă. Nu se va lăsa să clocotească pentru că astfel brânza va deveni aţoasă.
Se potriveşte de gust, se ornează cu restul de chives şi un praf de nucşoară. Se serveşte. Se poate folosi doar broccoli sau dcar conopidă, dacă doriţi. Această supă se poate păstra congelată.
Supa de conopida si broccoli cu branza
Poftă buna!