Supa de creveti picanta
PrinteazaSupa de creveti picanta din: creveti, coriandru, apa, ulei vegetal, radacina de galgant, sare, radacina de ghimbir, ardei iute, ceapa, frunze de lamaie, suc de lamaie.
- 800 g de creveti
- coriandru
- 1,5 l de apa
- ulei vegetal
- 30 g de radacina de galgant
- sare
- 20 g radacina de ghimbir
- 3 ardei iuti verzi
- 1 sau 2 ardei iuti rosii
- 2 cepe
- 4 frunze de lamai
- sucul de la jumatate dintr-o lamaie
Mod de preparare:
Spălaţi creveţii, înlăturati capetele, curăţaţi-i de coajă şi de vene. Rumeniţi capetele si carapacele într-o tigaie rână devin roz, adăugaţi ghnbirul tocat fin şi rădăcinile e galgant şi rumeniţi-le.
Adăugaţi apă, apoi scoateţi seminţele de la ardeii verzi şi feliaţi-i uşor. Puneţi frunzele de lămâi şi gătiţi pentru 30 de minute. Feliaţi ardeii iuţi roşii, curătaţi de seminţe, şi cepele şi adăugaţi-le la compozitie, impreuna cu crevetii.
Gatiti in continuare pana ce crevetii sunt facuti. Adaugati coriandrul si sucul de la lamaie pentru a da gust. Serviti fierbinte!
Supa de creveti picanta
Pofta buna!