Supa de creveti picanta

Printeaza

Supa de creveti picanta din: creveti, coriandru, apa, ulei vegetal, radacina de galgant, sare, radacina de ghimbir, ardei iute, ceapa, frunze de lamaie, suc de lamaie.

Ingrediente:Supa_de_creveti_picanta

  • 800 g de creveti
  • coriandru
  • 1,5 l de apa
  • ulei vegetal
  • 30 g de radacina de galgant
  • sare
  • 20 g radacina de ghimbir
  • 3 ardei iuti verzi
  • 1 sau 2 ardei iuti rosii
  • 2 cepe
  • 4 frunze de lamai
  • sucul de la jumatate dintr-o lamaie

 

Mod de preparare:

Spălaţi creveţii, înlăturati capetele, curăţaţi-i de coajă şi de vene. Rumeniţi capetele si carapacele într-o tigaie rână devin roz, adăugaţi ghnbirul tocat fin şi rădăcinile e galgant şi rumeniţi-le.

Adăugaţi apă, apoi scoateţi seminţele de la ardeii verzi şi feliaţi-i uşor. Puneţi frunzele de lămâi şi gătiţi pentru 30 de minute. Feliaţi ardeii iuţi roşii, curătaţi de seminţe, şi cepele şi adăugaţi-le la compozitie, impreuna cu crevetii.

Gatiti in continuare pana ce crevetii sunt facuti. Adaugati coriandrul si sucul de la lamaie pentru a da gust. Serviti fierbinte!

Supa de creveti picanta

Supa_de_creveti_picanta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.