Supa de creveti thailandeza
PrinteazaSupa de creveti thailandeza din: supa de pasare, ardei iute, radacina de ghimbir, cuisoare, usturoi, ciuperci, unt, creveti, sare, coriandru, lemongrass, suc de limete, muguri de bambus, ceapa verde, taitei de orez.
- 750 ml supa de pasare
- 1-4 ardei iuti
- 1 bucata radacina de ghimbir de circa 5 cm lungime
- 2-4 cuisoare
- usturoi
- 6 ciuperci Champignon
- 2 linguri unt
- 150 g creveti decorticati
- sare
- 2 linguri coriandru
- 1 fir lemongrass
- 1 lingurita suc de limete
- muguri de bambus
- 1 ceapa verde
- 200 g taitei de orez fierti
Mod de preparare:
Se dă supa în fiert; se adaugă ardeii iuţi curăţaţi şi tocaţi, ghimbirul ras, cjişoarele şi usturoiul. Se’lasă să fiarbă pjţin împreună şi se iau apoi de pe foc. Se curăţă ciupercile şi se taie felii; se călesc într-o tigaie în unt. Se adaugă în tigaie creveţii spălaţi şi se încălzesc împreună câteva minute.
Se adaugă apoi în supă şi se condi¬mentează cu sare, coriandru, lemongrass, suc de limette, ceapă verde tocată şi mugurii de bambus. Se încălzesc toate împreună. Se repartizează în boluri tăiţeii fierţi şi se toarnă deasupra supa. Se serveşte imediat.
Supa de creveti thailandeza
Pofta buna!
Sa-mi pregatesti si mie o portie 😉