Supa de creveti thailandeza

Printeaza

Supa de creveti thailandeza din: supa de pasare, ardei iute, radacina de ghimbir, cuisoare, usturoi, ciuperci, unt, creveti, sare, coriandru, lemongrass, suc de limete, muguri de bambus, ceapa verde, taitei de orez.

Ingrediente:Supa_de_creveti_thailandeza

  • 750 ml supa de pasare
  • 1-4 ardei iuti
  • 1 bucata radacina de ghimbir de circa 5 cm lungime
  • 2-4 cuisoare
  • usturoi
  • 6 ciuperci Champignon
  • 2 linguri unt
  • 150 g creveti decorticati
  • sare
  • 2 linguri coriandru
  • 1 fir lemongrass
  • 1 lingurita suc de limete
  • muguri de bambus
  • 1 ceapa verde
  • 200 g taitei de orez fierti

 

Mod de preparare:

Se dă supa în fiert; se adaugă ardeii iuţi curăţaţi şi tocaţi, ghimbirul ras, cjişoarele şi usturoiul. Se’lasă să fiarbă pjţin împreună şi se iau apoi de pe foc. Se curăţă ciupercile şi se taie felii; se călesc într-o tigaie în unt. Se adaugă în tigaie creveţii spălaţi şi se încălzesc împreună câteva minute.

Se adaugă apoi în supă şi se condi¬mentează cu sare, coriandru, lemongrass, suc de limette, ceapă verde tocată şi mugurii de bambus. Se încălzesc toate împreună. Se repartizează în boluri tăiţeii fierţi şi se toarnă deasupra supa. Se serveşte imediat.

Supa de creveti thailandeza

Supa_de_creveti_thailandeza

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Sa-mi pregatesti si mie o portie 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.