Supa de curcan cu galusti
PrinteazaSupa de curcan cu galusti
- 100 g morcovi
- 100 g ţelină
- 100 g rădăcină de pătrunjel
- 500 g carne curcan
- 1 ceapă
- 100 g mazăre verde
- 100 g unt
- 100 g făină
- sare, piper boabe,
- foaie de dafin
- 100 ml smântână
Pentru gălusti:
- 3 chifle sau 3 felii de pâine
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
- Pesmet, piper
Preparare:
Se spală carnea şi se lasă în apă rece cu sare, foaia de dafin si boabele de piper. Morcovii, ţelină şi rădăcina de pătrunjel se spală şi se toacă.
Ceapa se curăţă de coajă. Se pun la fiert timp de cel puţin 1 oră împreună cu carnea de curcan. Se strecoară supa.
Legumele fierte se mixează, apoi se adaugă în supă. Untul se topeşte, se adaugă făina şi se rumeneşte foarte puţin într-o tigaie, apoi se pune în supă şi se omogenizează cu mixerul.
Supa se lasă la fiert încă 20 de minute. Se adaugă smântână şi mazărea boabe, fiartă.
Intre timp se separă carnea de oase. Se toacă foarte mărunt o mică parte de carne şi se adaugă în supă.
Restul de carne se taie, se amestecă şi cu chiflele tăiate bucăţele, usturoiul pisat, pătrunjelul, oul şi laptele. Se condimentează şi se amestecă bine.
Pofta buna!
Supa de curcan e o alternative buna la supa de pui. O sa incerc si variant voastra.