Supa de curry cu mar
PrinteazaSupa de curry cu mar din: ceapa, mar, cartofi, ulei, turmeric, chili, curry, smantana, sare, sfecla, coriandru, zeama de lamaie.
- 1 ceapă mică
- 450 g cartofi
- 150 g măr verde
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingură cu turmeric
- 1 linguriţă cu praf de chili
- 1 lingură cu pastă de curry galbenă
- 600 ml supă de legume, mai mult dacă este necesar
- 100 ml suc natural de mere
- sare
- 1 lingură cu zeamă de lămâie
- 100 g sfeclă roşie
- 100 g smântână
- coriandru verde, pentru decor
Mod de preparare:
Curăţă şi spală cartofii şi mărul, apoi taie-le în bucăţi.
Taie ceapa fin şi căleşte-o în ulei încins. Adaugă cartofii şi mărul, praful de turmeric, chili şi pasta de curry. Toarnă supa de legume şi fierbe aproximativ 20 de minute.
Pasează legumele cu un blender, apoi adaugă sucul de mere şi sare dupâ gust.
Intre timp, coace sfecla pe grătar.
Pune supa în boluri mici, adaugă o lingură de smântână în mijloc şi decorează cu sfeclă rasă şi frunze de coriandru.
Pofta buna!