Supă de dovleac cu ghimbir
PrinteazaSupă de dovleac cu ghimbir din: pulpa de dovleac, ceapa, ghimbir, supa de legume, coriandru verde, lapte de cocos, suc de lamaie, sare, piper, zahar, usturoi.
- 750 g pulpa de dovleac
- 1 ceapa
- 2 cm ghimbir
- 1 ardei iute
- 2 linguri ulei
- 750 ml supa de legume
- coriandru verde
- 400 ml lapte de cocos (conserva)
- sucul de la 1 lamaie
- sare
- piper
- zahar
- 4 catei de usturoi
Mod de preparare:
Se călesc în ulei ceapa, ghimbirul şi usturoiul tocate, pulpa de dovleac şi ardeiul. Se toarnă supă şi se fierbe înăbuşit 30 min.
Se adaugă coriandru şi se pasează. Se toarnă lapte de cocos şi se dă în fiert. Se adaugă suc de lămâie, sare, piper şi zahăr după gust.
Supa se serveşte din dovleac.
Supă de dovleac cu ghimbir
Pofta buna!