Supa de dovleac si cartofi
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de supa de dovleac si cartofi din: ceapa, miez de dovleac, cartofi, ulei, supa de legume, smantana, sare, piper alb, nucsoara, curry si patrunjel.
- 1 ceapă
- 500 g miez de dovleac
- 500 g cartofi
- 1 lingură ulei
- 1 l supă de legume (din concentrat) sau mai mult, dacă este necesar
- 50 ml smântână
- sare
- piper alb
- nucşoară
- 1 linguriţă praf de curry
- pătrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Se spală cartofii, se curăţă, apoi se taie ceapa şi cartofii bucăţi mari. Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie mare şi se căleşte ceapa până devine sticloasă.
Se adaugă dovleacul şi cartofii şi se fierb 5 min. Se adaugă supa de legume şi puţină nucşoară. Se ţine pe foc, amestecând, se acoperă şi se fierbe la foc mic cca 30 min.
Se pasează_supa fin, adăugând concentrat de supă dacă amestecul este prea gros. Se adaugă smântână, curry, nucşoară, sare şi piper după gust. Se serveşte cu pătrunjel deasupra.
Poftă bună!