Supa de dovleac si ciuperci

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de dovleac si ciuperci din: ciuperci, dovleac, unt, ceapa, usturoi, ulei, piept de pui, supa de legume, sare, piper, smantana si patrunjel verde.

Ingrediente:Supa de dovleac si ciuperci

  • 300 g ciuperci curăţate
  • 500 g dovleac
  • o ceapă
  • 50 g unt
  • un căţel de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 200 g piept de pui
  • 1 l supă de legume
  • sare
  • piper
  • o lingură de smântână
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Curăţă dovleacul de coajă şi de semin­ţe, apoi taie-1 în bucăţi şi fierbe-l înăbuşit cu o ceapă tăiată mărunt şi puţin unt. Căleşte ciupercile într-o tigaie încinsă cu ulei, pieptul de pui şi usturoiul tocat mărunt.

Condi­mentează cu sare, stinge cu apă şi lasă la foc potrivit timp de 20-25 de minute. Dă dovleacul fiert prin sită, apoi sub­ţiază cu supa de legume şi pune-1 din nou pe foc.

Adaugă ciupercile şi pieptul de pui. Condimentează cu puţin piper şi sare, apoi drege cu smântână. Când serveşti supa, pre­sară pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.