Supa de dovleac si ciuperci
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de dovleac si ciuperci din: ciuperci, dovleac, unt, ceapa, usturoi, ulei, piept de pui, supa de legume, sare, piper, smantana si patrunjel verde.
- 300 g ciuperci curăţate
- 500 g dovleac
- o ceapă
- 50 g unt
- un căţel de usturoi
- 3 linguri ulei
- 200 g piept de pui
- 1 l supă de legume
- sare
- piper
- o lingură de smântână
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe, apoi taie-1 în bucăţi şi fierbe-l înăbuşit cu o ceapă tăiată mărunt şi puţin unt. Căleşte ciupercile într-o tigaie încinsă cu ulei, pieptul de pui şi usturoiul tocat mărunt.
Condimentează cu sare, stinge cu apă şi lasă la foc potrivit timp de 20-25 de minute. Dă dovleacul fiert prin sită, apoi subţiază cu supa de legume şi pune-1 din nou pe foc.
Adaugă ciupercile şi pieptul de pui. Condimentează cu puţin piper şi sare, apoi drege cu smântână. Când serveşti supa, presară pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.
Poftă bună!