Supa de dovlecei cu galuste
PrinteazaSupa de dovlecei cu galuste din: pesmet, lapte, faina, branza de vaci, galbenus, busuioc, sare, piper, dovlecei, supa de legume, vin alb si nucsoara.
- 4 linguri pesmet
- 4 linguri lapte
- 1 lingura faina
- 100 g branza de vaci
- 1 galbenus
- 2 linguri busuioc tocat
- sare
- piper
- 600 g dovlecei
- 1,2 l supa de legume
- 100 ml vin alb sec
- nucsoara
Mod de preparare:
Pentru găluştele de brânză, se amestecă pesmetul cu lapte, făină, brânză de vaci, gălbenuş şi 1 lingură busuioc.
Se sărează şi se piperează. Se lasă compoziţia să stea 30 min. Intr-o oală mare se dă în fiert o cantitate mare de apă cu sare.
Din compoziţia de brânză se scot cu ajutorul a 2 linguriţe cca. 24 de găluşte; se aşază în apă fiartă; se reduce focul şi se lasă să stea înăuntru găluştele 10 min., dar apa nu mai trebuie să clocotească.
Se scot găluştele, se lasă să se scurgă şi se păstrează la cald. Se spală dovleceii, se curăţă şi se taie fâşii. Se lasă să fiarbă într-o oa lă supa şi vinul.
Se adaugă înăuntru fâşiile de dovlecei şi se lasă înăuntru să se pătrundă. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
Găluştele de brânză se repartizează în farfurii adânci. Se toarnă supa cu fâşii de dovlecei şi se presară deasupra restul de busuioc.
Supa de dovlecei cu galuste
Pofta buna!