Supa de dovlecel cu busuioc
PrinteazaSupa de dovlecel cu busuioc din: dovlecel, cartofi, ceapa, busuioc, sare, ulei.
- 1 kg dovlecel
- 300 g cartofi
- 1 ceapă
- busuioc
- sare
- 1-2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se spală dovleceii şi se taie pe lungime, se curăţă partea centrală, cea cu seminţe, în caz că dovleceii sunt mari şi se taie pulpa cubuleţe. Se curăţă cartofii şi se taie cubuleţe.
Se pun cartofii şi dovleceii într-o oală şi se acoperă cu apă. Se curăţă ceapa şi se pune întreagă în oală, apoi se acoperă vasul cu capac şi se pune la fiert pe foc mediu.
După ce dovleceii şi cartofii sunt fierţi complet, se scot şi se pasează împreună cu 1-2 polonice de supă şi busuioc. Se mută piureul obţinut înapoi în oală, se amestecă delicat şi condimentează supa-cremă cu sare.
Pofta buna!