Supa de dovlecel cu busuioc

Printeaza

Supa de dovlecel cu busuioc din: dovlecel, cartofi, ceapa, busuioc, sare, ulei.

Ingrediente:Supa de dovlecel cu busuioc

  • 1 kg dovlecel
  • 300 g cartofi
  • 1 ceapă
  • busuioc
  • sare
  • 1-2 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se spală dovleceii şi se taie pe lungime, se curăţă partea centrală, cea cu seminţe, în caz că dovleceii sunt mari şi se taie pulpa cubuleţe. Se curăţă cartofii şi se taie cubuleţe.

Se pun cartofii şi dovleceii într-o oală şi se acoperă cu apă. Se curăţă ceapa şi se pune întreagă în oală, apoi se acoperă vasul cu capac şi se pune la fiert pe foc mediu.

După ce dovleceii şi cartofii sunt fierţi complet, se scot şi se pasează împreună cu 1-2 polonice de supă şi busuioc. Se mută piureul obţinut înapoi în oală, se amestecă delicat şi condimentează supa-cremă cu sare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.