Supa de dovlecel cu paste
PrinteazaSupa de dovlecel cu paste din: morcovi, dovlecei, ţelină, ceapă, cartof, pătrunjel, ulei de măsline, ceapă verde (praz), paste scurte, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 3 dovlecei
- 1/2 ţelină
- 1 ceapă
- 1 cartof
- 1 legătură pătrunjel
- ulei de măsline
- 1 legătură ceapă verde (sau 1 praz)
- 200 g paste scurte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Toci mărunt ceapa, iar morcovii, dovleceii şi ceapa verde îi tai rondele. Feliezi sau-tai cuburi cartoful şi ţelina.
Căleşti în puţin ulei ceapa, adaugi apoi morcovii şi ţelina şi, după 5 minute, le acoperi cu apă fierbinte. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă.
Adaugi cartofii şi după 15 minute dovleceii şi ceapa verde sau prazul. înainte să opreşti focul, adaugi pastele fierte separat, mai laşi să dea câteva clocote, opreşti focul şi presari pătrunjelul. Poţi servi cu smântână.
Supa de dovlecel cu paste
Pofta buna!