Supă de fasole boabe cu costiţă sau ciolan afumat
PrinteazaSupă de fasole boabe cu costiţă sau ciolan afumat
- 350 g fasole
- 300 g costiţă sau ciolan ajumat
- 2 morcovi
- 2 cepe
- sare
- 1 legătură pătrunjel
- 1 foaie dafin
- 50 g ulei
Mod de preparare:
Fasolea se spală şi se lasă in apă rece cîteva ore. Se fierbe 10 minute, se strecoară şi se pune din nou la fiert in apă fierbinte cu 1 foaie dafin.
Cînd este fiartă se pun cepele tocate şi morcovii sotaţi în ulei şi se lasă să fiarbă pînă fasolea este aproape gata.
Costiţa se taie julien, se prăjeşte şi se pune în fasole cu care mai fierbe 20-30 minute, apoi se presară pătrunjelul tocat.
Costiţa se poate fierbe separat şi cînd este gata se scoate, se răceşte, se taie felii şi se pune în fasole cu zeama în care a fiert.
Se poate acri cu oţet.
Pofta buna!