Supă de fasole boabe cu costiţă sau ciolan afumat

Printeaza

Supă de fasole boabe cu costiţă sau ciolan afumat

Ingrediente:Supă de fasole boabe cu costiţă sau ciolan afumat

  • 350 g fasole
  • 300 g costiţă sau ciolan ajumat
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 foaie dafin
  • 50 g ulei

 

Mod de preparare:

Fasolea se spală şi se lasă in apă rece cîteva ore. Se fierbe 10 minute, se strecoară şi se pune din nou la fiert in apă fierbinte cu 1 foaie dafin.

Cînd este fiartă se pun cepele tocate şi morcovii sotaţi în ulei şi se lasă să fiarbă pînă fasolea este aproape gata.

Costiţa se taie julien, se prăjeşte şi se pune în fasole cu care mai fierbe 20-30 minute, apoi se presară pătrunjelul to­cat.

Costiţa se poate fierbe separat şi cînd este gata se scoate, se răceşte, se taie felii şi se pune în fasole cu zeama în care a fiert.

Se poate acri cu oţet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.