Supa de fasole cu chorizo
PrinteazaSupa de fasole cu chorizo din: fasole, carnati, ceapa, ardei, telina, morcovi, costita, usturoi, sare, piper, boia.
- 700 g fasole albă
- 500 g cârnaţi chorizo
- 2 cepe
- 1 ardei capia
- 2 tije de ţelină
- 1 ţelină mică
- 200 g morcovi tineri congelaţi
- 100 g costiţă
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri bulion
- 1 fir rozmarin
- sare
- piper
- boia
- ulei
Mod de preparare:
Lasă fasolea la înmuiat de pe o zi pe alta. Varsă apa, umple din nou (3,5 l) şi pune la fiert cu sare. Curăţă şi taie în pătrăţele legumele, mai puţin morcovii.
Când fasolea fierbe, adaugă 1/2 ardei, 1/2 din ceapă, ţelina. Lasă să fiarbă la foc potrivit, cu un fir de rozmarin. Căleşte morcovii, restul de ceapă şi ardei. Adaugă costiţa tăiată mărunt.
După ce se rumeneşte, pune totul în oala cu fasole şi lasă la fiert.
Separat, pune carnaţii tăiaţi într-o tigaie încinsă. Când devin aurii, adaugă bulionul şi usturoiul tăiat în fâşii şi lasă 1-2 minute pe foc.
Când fasolea e fiartă, adaugă cârnaţii în oală. Lasă să dea într-un clocot, stinge focul, adaugă sare, piper, boia iute după gust. Serveşte-o fierbinte, cu ardei iute.
Pofta buna!