Supa de fasole cu ciabatta
PrinteazaSupa de fasole cu ciabatta din: ulei, telina, cartofi, ardei, fasole, ciabatta, ceddar, cimbru, sare, piper.
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 3 tulpini de ţelină, tăiate mărunt
- 2 cartofi dulci, curăţaţi, tăiaţi în cubuleţe
- 1 ardei galben, curăţat de seminţe şi feliat
- 100 g fasole verde
- 600 ml supă de legume
- 400 g fasole albă, fiartă
- sare
- piper negru măcinat
- 1 ciabatta, tăiată în 12 felii
- 1 lingură cu frunze proaspete de cimbru
- 60 g ceddar, rasă
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte ţelina şi cartofii dulci, timp de 5 minute. Adaugă ardeiul şi mai prăjeşte câteva minute, apoi toarnă supa. Lasă să fiarbă timp de 10 minute.
Adaugă fasolea verde, fierbe 5 minute, apoi adaugă fasolea albă şi mai lasă să fiarbă.
Zdrobeşte câţiva cartofi şi o parte din fasolea albă. Asezonează după gust.
Intre timp, prăjeşte feliile de ciabatta pe o parte, întoarce-le, pune câteva frunze de cimbru şi presară brânză rasă deasupra.
Lasă să se prăjească până când feliile se rumenesc bine. Serveşte supa caldă, cu felii de pâine.
Pofta buna!